Retur

Retur

Vårt mål är att erbjuda dig kvalitetsprodukter till ett lågt pris. Vi hoppas verkligen att du är nöjd med våra produkter, men om du inte gillar produkterna du köper, var snäll och oroa dig, du kan returnera produkterna till oss inom 30 dagar efter att varorna har tagits emot.

30-dagars retur- och utbytesgaranti
Om du ändrar dig om att köpa produkter från oss, kan du returnera dem inom 30 dagar efter mottagandet av varorna. Vänligen kontakta oss för rätt returadress. Returer måste vara i enlighet med varans helt nya villkor, annars kan vi returnera det till dig på bekostnad av någon, och kommer inte att återbetalas.

Läs noggrant följande anteckningar för att snabbt skicka din beställning:

    Hela retur- / utbytesordern måste skickas till en av våra angivna adresser. Så snälla kontakta oss innan du väljer en retur!

    Returer måste göras inom 30 dagar från mottagandet av varorna för att återkräva återbetalningen i den ursprungliga betalningsformen.

    Retur / Bytesvaror måste vara oreparade och ha nya villkor för den ursprungliga etiketten.

    Returkostnaderna bärs av köparen.

    Återbetalningen kommer att behandlas i form av betalning som används i den ursprungliga beställningen. För kreditkortsbidrag, var god bevilja ett kreditbrev för 1-2 faktureringscykler som visas på din faktura.

    Retur måste ske i enlighet med vår returadress.

    Vänligen kontakta vår kundtjänst innan du väljer att återvända, vår kundservice hjälper dig att återvända

    De utbytta objekten måste returneras i originalrutan och rutan och måste innehålla alla originaletiketter.

    De returprodukterna måste vara slitstarka, intakta och rena.

    Vänligen behåll produktens ursprungliga utseende tillbaka.
   
    Alla smycken, underkläder, underkläder, badkläder och andra intima kläder kan inte returneras.
   
    Observera att fraktkostnaden för avkastningen kommer att bäras av kunden.

    Vänligen skicka inte adressen på paketet själv, eftersom det är fel och beställningen kommer inte att behandlas. Var noga med att kontakta vår kundtjänst vid återlämnande.

    Efter retur är kunden ansvarig för att anmäla oss till spårningsnumret för det returnerade paketet.
   
    Var snäll och kontakta vår kundtjänst för att berätta orsaken till avkastningen, vi kan berätta rätt returadress.

    Var snäll och informera om spårningsnummeret på ditt returpaket. Vi spårar online baserat på det nummer och den operatör du tillhandahåller. Detta hjälper oss att bearbeta återbetalningen så snart som möjligt.

    För eventuella defekta eller skadade föremål måste du bifoga en beskrivning av problemet och ett skadat foto.

Utbyten hanteras som om de returnerades. Om du gillar de produkter du får, men behöver olika storlekar eller modeller, följ instruktionerna ovan, och justera om rätt produkt på vår hemsida. Vi behandlar avkastning baserat på specifika förhållanden, och det yttersta målet är att tillfredsställa våra kunder.

Återbetalning
När vi mottar och kontrollerar din retur, skickar vi dig ett mail som meddelar dig att vi har fått det returnerade objektet. Vi kommer också att meddela dig att godkänna eller avvisa återbetalningen.
Om du godkänns behandlar vi ditt bidrag inom 1-2 arbetsdagar och återbetalningen återbetalas till ditt konto. Om du betalar via PayPal visas återbetalningen som ditt kontosaldo. Om du betalar med ett kredit- / betalkort, återbetalas återbetalningen till ditt bankkonto. Om du inte har fått ett bidrag, kontakta oss eller ditt kortleverantör.

Vi förbehåller oss rätten att ändra denna policy utan föregående meddelande. Om du har fler frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig helhjärtat.